Groet
Het plaatsje Groet ligt in het noordelijkste deel van de gemeente Schoorl/Bergen, zo'n 15 km boven Alkmaar aan de kust van Noord-Holland, te midden van een sliert van kleine dorpjes die nog de rust ademen van de vorige eeuw.

Groet ligt op een prachtige plek, ingesloten tussen de bossen en duinen die zich uitstrekken tot aan het witte strand van Hargen, en het beschermd polderlandschap met zijn molens, dijken en weidevogels.
Bij schrijvers en kunstenaars is Groet altijd geliefd geweest. Kunst en literatuur hebben in Groet dan ook een geschiedenis. Dichter Chris J. van Geel keek uit op het weiland van boer Stoop, Nescio verbleef er en Gerard Reve fietste er vaak langs, op weg naar De Paardenhemel.
Uitgeverij Conserve maakte zelfs een literaire fiets- of wandeltocht door Groet, Camperduin en Schoorl naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'Hier schijnt de zon - Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin - Van Bernlef tot Reve'.

Meer over Groet en omgeving is terug te vinden op de site van Staats Bosbeheer, met een uitgebreide omschrijving van het duingebied, en op trek11.nl met wandelroutes in de provincie.